facebook_pixel
Svenska VR-spelet Apex Construct förväxlas med Apex Legends, storsäljer i Kina

Svenska VR-spelet Apex Construct förväxlas med Apex Legends, storsäljer i Kina

Apex Legends må vara ett välgjort battle royale-spel, men att namnet suger tror jag de flesta är överens om. För mig tog det dagar innan jag började komma ihåg det på regelbunden basis, och kanske av just den här anledningen har svenska VR-spelet Apex Construct gått och blivit en succé i Kina.

Apex Construct är dock inte en cynisk produkt som lanserats i Apex Legends kölvatten, då Stockholm-baserade Fast Travel Games pilbågespel lanserades redan i mars i fjol. Men eftersom både logon och det övergripande temat (sci-fi och robotar) doftar väldigt mycket Apex Legends (eller snarare tvärtom!) är det lätt att förstå hur förväxlingen uppkommit, speciellt då Apex Legends överhuvudtaget inte finns på Steam.

Resultatet: en trafikökning med 4000 procent till Apex Constructs Steam-sida under de två gångna veckorna, och fler sålda exemplar i Kina än under hela 2018. På Reddit räknar dock Andreas Juliusson, communications manager, med att de flesta kunderna (Apex Construct kostar 30 euro) kommer kräva pengarna tillbaka, även om “vår bokföring ser rätt bra ut just nu”. Vi får hoppas att åtminstone några av kunderna väljer att behålla sina köp!

Här är fjolårets lanseringstrailer för Apex Construct.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar