facebook_pixel
Starbreeze säljer tillbaka System Shock 3-rättigheterna till Otherside Entertainment

Starbreeze säljer tillbaka System Shock 3-rättigheterna till Otherside Entertainment

Svenska Starbeeze hade en extremt tuff höst. Overkill’s The Walking Dead underpresterade när det släpptes i november (något som inte förvånade åtminstone utvecklingsteamet i efterhand), varpå Starbreeze föll fritt på börsen, ansökte om företagsrekonstruktion och anklagades för grova insiderbrott.

Allt detta har nu lett till att Starbreeze känner sig tvungna att sälja tillbaka rättigheterna för System Shock 3 (inte att förväxla med System Shock-remaken!) till utvecklarna Otherside Entertainment. Starbreeze tillskansade sig rättigheterna för System Shock 3 i början av 2017, och den egna pressreleasen hittar du här, där man säger att Starbreeze “förväntar sig att ersättas till fullo för alla kostnader som företaget har haft i samband med utvecklingen av spelet” (Starbreeze har delvis finansierat utvecklingen av System Shock 3 sedan 2017).

– Jag tror att det här är den bästa lösningen för oss, även om det är ledsamt att vi inte kan slutföra projektet med Otherside. System Shock 3 är en fantastisk titel utvecklad i samarbete med branschlegenden Warren Spector och jag ser fram emot lanseringen av spelet, sade Mikael Nermark, vd hos Starbreeze.

Strarbreeze äger fortfarande utgivningsrättigheterna för Mohawk Games 4X-titel 10 Crowns och Double Fines plattformsäventyr Psychonauts 2, varav åtminstone det sistnämnda planeras släppas någon gång senare i år. Trailern från slutet av fjolåret fortsatte utlova storverk, så vi hoppas att stödet från Starbreeze kvarstår.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar