facebook_pixel
Rykte: Activision kommer säga upp hundratals anställda nästa vecka

Rykte: Activision kommer säga upp hundratals anställda nästa vecka

Det är via Bloomberg som rapporten kommer att Activision planerar att säga upp hundratals anställda nästa tisdag. Enligt artikelns källa är det på grund av bristande intäkter som företaget gör dessa nerskärningar.

Om detta faktiskt sker är det ytterligare en paragraf i ett jobbigt kapitel för företaget, men kanske inte speciellt överraskande. Förra året rappoterades att Activision Blizzard betalade anställda som var villiga att lämna företaget, och vi blev dessutom varse om flera högprofilerade sparkande och avhopp under 2018. Detta kulminerade med att den nya finanschefen Dennis Durkin fick hela 15 miljoner dollar bara för att acceptera jobbet.

För att ta sig ur den här soppan hoppas alltså Activision på att omstrukturera och fokusera. Hur många som faktiskt kommer att drabba är ännu oklart då inget officiellt uttalande har gjorts i skrivande stund. Vi återkommer givetvis när vi vet mer.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar