facebook_pixel
Obsidian Entertainment funderar redan på uppföljare till The Outer Worlds

Obsidian Entertainment funderar redan på uppföljare till The Outer Worlds

I slutet av fjolåret premiärvisade Fallout: New Vegas-utvecklarna Obsidian Entertainment sitt nya förstapersonsrollspel The Outer Worlds (som kanske eller kanske inte släpps i augusti?) i samarbete med Take-Two-ägda förläggaren Private Division, även om Obsidian sedan i höstas ägs av Microsoft.

Det här udda arrangemanget verkar dock inte sätta käppar i hjulen för ytterligare spel i The Outer Worlds-universumet, eftersom Obsidian-chefen Feargus Urquhart i en intervju med Game Informer verkar vara väldigt entusiastisk inför seriens framtida potential.

– Vi grundade det här företaget för att göra spel som The Outer Worlds. Det var detta vi började med hos Black Isle Studio, hos Interplay, och vi ville fortsätta. Det var därför vi lämnade Interplay, vi lämnade Black Isle Studios – jag ville inte lämna Fallout, jag ville inte lämna platsen där jag i princip hade växt upp inom industrin. Men vi gjorde det för att vi ville fortsätta skapa de här sakerna. Och The Outer Worlds är kulmen av detta.

– Jag tror att det är det jag gillar så mycket, att skapa den här världen som vi kommer få leka i under åratal. Jag antar att det är så jag ser på det – jag är en gammaldags sci-fi/fantasy-läsare, så allting är en trilogi, eller allt är böcker, böcker och åter böcker – även om hela Robert Jordan-grejen är galen – men det är vad jag gillar. Vi bygger spelvärlden, miljön, som vi sedan kan gå och berätta olika berättelser i.

Feargus Urquhart passar även på att nämna att “ungefär tre olika team” just nu jobbar med spel hos Obsidian, och att man därför utöver The Outer Worlds-teamet (som är det i särklass största just nu) och den betydligt mindre Pillars of Eternity-gruppen har ytterligare två team som håller på att starta upp nya projekt (varav ett torde bli det första officiella Microsoft-spelet av studion).

Kort sagt kan vi förvänta oss väldigt mycket mer av Obsidian Entertainment i framtiden!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar