facebook_pixel
Ny Metro Exodus-video belyser tåglivet, föregångarna recensionsbombas på Steam

Ny Metro Exodus-video belyser tåglivet, föregångarna recensionsbombas på Steam

Tidigare den här veckan blev det klart att Metro Exodus blir exklusivt i ett år för Epic Games Store, trots att spelet i fråga redan hade tagit emot förhandsbokningar via Steam. Detta har givetvis väckt Steam-användarnas vrede, vilket lett till att de två föregångarna recensionsbombats sönder och samman.

Diagrammen hittar du här (Metro 2033 Redux) och här (Metro: Last Light) med sammanlagt över 5000 “mestadels negativa” recensioner av spelen under den senaste veckan. Det bör dock påpekas att de spelare som faktiskt förhandsbokat Metro Exodus via Steam kommer få tillgång till spelet via den valda plattformen (och uppdateringar i fas med Epic Games Store-versionen), men personligen är jag nog ändå mestadels på Steam-spelarnas sida i det här fallet. Men tycker ju att Valve borde ha villkor på plats som förhindrar att sånt här sker?

PR-cykeln för Metro Exodus rullar ändå vidare, och nedan kan du se en ny sex minuter lång video som detaljerar livet ombord på tåget som tar dig tvärs över postapokalypsens Ryssland. Spelet fortsätter se extremt lovande ut, men nedtummarna är många, främst av ovan nämnda anledningar (vilket Youtube-kommentarerna understryker).

Metro Exodus släpps den 15 februari. Här är den nya gameplayvideon.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar