facebook_pixel
Metro-utvecklare utfärdar bojkottvarning, Deep Silver försäkrar oss om framtida pc-planer

Metro-utvecklare utfärdar bojkottvarning, Deep Silver försäkrar oss om framtida pc-planer

Förra veckan avslöjade Deep Silver att 4A Games förstapersonsskjutare Metro Exodus kommer bli exklusiv för Epic Games Store i ett år, trots att man hade tagit emot förhandsbokningar via Steam. Detta väckte vrede i form av recensionsbombande, något som fick en av utvecklarna att se rött.

På det ryska spelforumet Gameru.net uttryckte nämligen utvecklaren “scynet” sin frustration angående spelarnas reaktion på Epic Games Store-övergången. En Google-översättning förtäljer, bland annat, att han eller hon anser att de heta reaktionerna härstammar från “spelare som egentligen inte bryr sig”, eftersom “de inte ens tycker att spelet är värt några extra minuter att installera en ny launcher”. Därtill, fortsätter scynet, kommer nästa Metro “garanterat inte släppas till pc” om “alla” pc-spelare bojkottar Metro Exodus.

Deep Silver har nu klargjort situationen genom att säga att “de färska kommentarerna av en medlem av 4A Games-teamet inte reflekterar Deep Silvers eller 4A Games synpunkt på seriens framtid”, och att “partnerskapet med Epic Games baserades på målet att investera i seriens framtid”. Man har också “alla intentioner” att fortsätta serien, och “en pc-version kommer alltid finnas vid hjärtat av våra planer”.

Metro Exodus släpps via Epic Games Store den 15 februari.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar