facebook_pixel
Månadens hårdvara

Månadens hårdvara

Vi testar nya lurar, SSD och en livräddare.

 

“Prisvärt Gamingheaset för pc och PS4”

HyperX Cloud for PS4

Ca 800:- Hyperxgaming

Resultatet av ett intressant samarbete mellan HyperX och Sony.

Dessa lurar har HyperX utvecklat tillsammans med Sony för att optimera ljudet för Playstation 4-system. Trots detta fungerar det näst intill lika bra på dator. Lurarna baseras på en stabil men lätt aluminiumram som sedan vadderats runt hela delen av bågen som spänner mot huvudet. Tillsammans med ett tjockt lager med minnesskum i öronkåporna får vi en grym komfort för timmars lirande.

På insidan finner vi speloptimerade element som ger ett kristallklart ljud med en bas som känns och som lyfter både spel och film. På vänster sida finns en löstagbar mikrofon som även den har en mycket bra röståtergivning vid alla typer av spel. Headsetet drivs direkt med en 1,3 meter lång sladd som även har en enklare form av fjärrkontroll för att hantera volym och mikrofon.

En intressant del med detta headset är att HyperX även har lanserat ett stort utbud med tillbehör som gör att vi kan skapa ett personligt kit. Det enda negativa vi har att säga om modellen är att om du som användare har ett lite större huvud och använder glasögon så kan huvudbygeln bli aningen för tajt vilket gör att kåporna trycker på glasögonbågen.

78 %

Läs också: Ett av de bästa tangentbord vi testat


VIKT: 325 gram
DRIVENHET: Dynamisk 53 mm
FREKVENSRESPONS: 15–25 000 Hz
IMPEDANS: 41 Ohm
SPL: 95dB/mW
KABELLÄNGD: 1,3 meter
ANSLUTNING: 3,5 mm
MIC FREKVENSRESPONS: 50–18 000 Hz
KÄNSLIGHET MIC: -39 dBV

“Ett framtidssäkrat Headset för finsmakaren”

Asus ROG Delta Gaming Headset

Ca 2 175:- Asus

Med maximal komfort, extremt bra ljud och framtidssäkrad anslutning lyfter Asus gamingljudet en nivå.

Asus har ett ganska brett utbud av headset inom ROG-serien och ROG Delta är det senaste tillskottet där Asus verkligen kombinerar all sin kunskap och precision i en ultimat lösning. Till att börja med så använder detta headset USB Typ-C-anslutning för att garantera maximal framtidskompabilitet och användbarhet över olika plattformar och enheter. Självklart medföljer även en omvandlare till Typ-A för äldre system.

Nästa unika bit är att detta headset använder fyra olika DAC:ar, från de lägsta tonerna till de ultrahöga vilka sedan kombineras i ett extremt rent ljud med precision och känsla som tidigare varit svårmatchad i denna prisklass. Vi får ett ljud med otroliga 127 dB SNR som garanterat kommer att höja både känsla och puls i spelen.

Headsetet har en enkelt vadderad huvudbåge och mycket behagliga, vadderade öronkåpor som dessutom har perfekt vinklade och vridbara gångjärn som passar alla huvudformer och som nästan är så behagliga att vi kan sova med dem på. Varje kåpa har dessutom försetts med rundgående RGB-ljus som jobbar ihop med Aura Sync. Detta gäller även den klassiska ROG-loggan som glöder i mitten på kåporna.

På vänster kåpa finner vi en dubbelriktat Bom-mikrofon som är fäst på en avtagbar, ledad stång. Ljudet på denna är av precis samma höga kvalité och renhet som högtalarelementen och vi kan direkt urskilja rösten från övriga ljud. Dessa är något att satsa på, både idag och imorgon.

94 %


VIKT: 388 gram
DRIVENHET: 50 mm
FREKVENSRESPONS: 20–40 000 Hz
IMPEDANS: 32 Ohm
SNR: 127 dB
KABELLÄNGD: 1,5 meter
ANSLUTNING: Typ-C USB
MIC FREKVENSRESPONS: 100–10 000 Hz
KÄNSLIGHET MIC: 40 dBV

“När RGB-synkroniseringen äntligen når våra SSD”

HyperX Fury RGB

Ca 1 400:- Hyperxgaming

En tungviktare till SSD som är gjort för att synas.

När vi testar SSD-enheter så brukar vi bli förvånade över hur lätta de är. Ibland går det till och med så långt att vi inte tror att det finns något innanför skalet. Med nya HyperX Fury RGB är förhållandet det omvända då denna 480 gigabyte stora SSD väger klart mycket mer. Anledningen till detta är dels att HyperX gjort den lite kraftigare och mer aggressivt formgiven men framför allt har enheten integrerad RGB som lyser upp både logga och de båda långsidorna.

Ljuset går dessutom att synkronisera med övriga komponenter och detta är verkligen en disk som köps för att synas. Fury RGB använder sig av 3D Nand och når en högsta läshastighet på dryga 550 MB per sekund medan skrivprestandan är aningen lägre med knappa 480 MB per sekund. trots att hastigheten inte är den absolut bästa så ger den interna Marvell-kontrollen en jämn överföring med minimal lagg och korta laddtider för både mindre och större filer.

En lösning som vi tycker om är att disken får sitt RGB via en mUSB-anslutning men kommer med en specialkabel som låter oss seriekoppla andra enheter via samma anslutning. Dessutom ingår Acronis True Image HD för enkel kloning av tidigare disk.

90 %


GRÄNSSNITT: SATA
KAPACITET: 480 GB
KONTROLLER: MARVELL
LÄSPRESTANDA: 550 MB/S
SKRIVPRESTANDA: 480 MB/S
RGB: Seriekopplingsbar och synk med övriga komponenter

“Ett måste för den mobile gamern”

My Passport Ultra

Ca 800:- Western Digital

Räddaren i nöden när din disk rasat under LAN-partyt

De flesta av oss har någon, eller flera gånger, råkat ut för att vår disk inte vill starta eller att filerna av någon anledning blivit korrupta. Detta brukar dessutom hända när vi som minst önskar det och i dessa lägen finns sällan tid eller lust att sätta oss och installera om Windows och alla spel med patchar, med mera, med mera…

Lösningen på detta stavas WD My passport Ultra som är en minimal bärbar disk på 110 x 81,6 x 12,8 mm som ansluts till vår dator med USB3 Typ-C anslutning. Till detta så får vi ett extremt enkelt backupprogram som alla användare kan nyttja direkt.  Vi kan dessutom välja att kryptera vår data om någon skulle hända och framför allt kan vi snabbt återställa data om och när katastrofen är ett faktum.

Så i stället för att lägga timmar på en ominstallation: förbered för det värsta och ha gaming-riggen uppe på mindre är 20 minuter med rätt bärbar backuplösning. Allt dessutom till ett klart överkomligt pris. Sedan så hade det så klart varit ännu trevligare med en intern SSD där vi till och med kunnat köra ett klonat system i ISO format för extremt snabb återställning.

85 %

Läs också: Årets spel 2018


MÅTT: 110 x 81,6 x 12,8 mm
FÄRG: Silver/svart
KAPACITET: 2 TB
GRÄNSSNITT: USB 3 Typ-C
PROGRAMVARA: backup, säkerhet, hantering
KRYPTERING: 256-AES

Om skribenten

Profilbild

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar