facebook_pixel
Dauntless flyttar över till Epic Games Store, skrotar den gamla launchern

Dauntless flyttar över till Epic Games Store, skrotar den gamla launchern

I slutet av 2016 premiärvisades actionrollspelet Dauntless. Alfatesterna inleddes följande vår, innan spelet gjorde sig av med lootlådor i slutet av 2017 och nådde öppen beta under mitten av fjolåret. Under all denna tid hade spelet en helt egen launcher, men den skrotas nu till förmån för Epic Games Store.

Som en del av processen kommer alla Dauntless-konton migrera till Epic Games Store senare i år, även om utvecklarna Phoenix Labs är noga med att påpeka att processen endast är “opt-in”, och kräver ditt godkännande. Om du redan har ett Epic-konto kan du bara länka till det, men om du måste skapa ett nytt konto kan ditt Dauntless-namn tyvärr redan vara upptaget, vilket betyder att du måste hitta på ett nytt nick.

Spelarna är (givetvis) upprörda över den här utvecklingen, men enligt Phoenix Labs kommer det vara värt det eftersom Epic Games tillhandahåller fullfjädrad crossplay, vilket är något Dauntless eftersträvat redan från början. Således kommer också Dauntless till konsol (Playstation 4 och Xbox One) vilket förhoppningsvis utökar spelarbasen ytterligare, och resulterar i ett hälsosamt community under åratal framöver.

Den gamla Dauntless-launchern kommer förbli funktionell fram tills alla konton migrerat till Epic Games Store.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar