facebook_pixel
Darksiders III har gått på plus, förblir ett av THQ Nordics viktigaste varumärken

Darksiders III har gått på plus, förblir ett av THQ Nordics viktigaste varumärken

Förra hösten släpptes actionäventyret Darksiders III, en inte helt lyckad men fullt spelbar comeback, åtminstone enligt undertecknad (recension). Det märktes dock att budgeten inte var världens största, vilket nu lett till att Darksiders III officiellt “gått på plus”, trots den till synes snabbt glömda lanseringen.

– Nettoomsättningen i vårt Wienbaserade affärsområde THQ Nordic ökade med 38 procent till 352 miljoner kronor, till stora delar drivet av Darksiders III, sade THQ Nordic-vd:n Lars Wingefors i en officiell finansrapport.

– Spelet har levt upp till ledningens förväntningar och har återhämtat alla investeringar i utveckling och marknadsföring under kvartalet. Under 2019 kommer vi att släppa flera dlc som kommer att ge spelet ytterligare en skjuts. Darksiders förblir ett av koncernens viktigaste varumärken.

Som bekant har THQ Nordic inhandlat rättigheter och studior till höger och vänster de senaste åren, men åtminstone jag finner ändå antalet påstådda nya projekt smått otroligt!

– Vi ser fram emot vårt mest spännande år någonsin, fortsätter Lars Wingefors. I slutet av kvartalet hade vi rekordmånga spel under utveckling, 77 stycken, varav 48 fortfarande ligger i pipelinen och väntar på att utannonseras, inklusive några som kommer släppas under 2019.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar