facebook_pixel
Close to the Sun är ett Epic-exklusivt skräckäventyr med Nikola Tesla

Close to the Sun är ett Epic-exklusivt skräckäventyr med Nikola Tesla

Epic Games Store har ännu ett exklusivt spel till sitt sakta växande stall. Det senaste tillskottet är Close to the Sun som både innehåller graciösa 1800-talsglamour, ond bråd död, och självaste Nikola Tesla.

Spelet kommer från de relativt okända utvecklarna Storm in a Teacup som tidigare gjort skräckisen Enki och meditativa Lantern. Close to the Sun är dock något ännu mer ambitiöst och är inte så lite inspirerat av Bioshock.

Spelet utspelar sig i en alternativ dåtid där Tesla byggt ett enormt skepp som ska hushålla alla världens smartaste vetenskapspersoner ska kunna utföra sitt arbete fritt. Gissa hur bra det går. För en hint kan vi ta en titt på spelets första trailer:

Ungefär som väntat, alltså. Även om Bioshock-känslan är skyhög både i koncept och estetik så ger Close to the Sun ändå ett lovande första intryck. Det större fokuset på skräck över action ser fint ut och omgivningarna ser riktigt läckra ut – både innan och efter att de sprurlackerats i blod.

Att Tesla dessutom tycks vara en av spelets antagonister är minst sagt en annorlunda vinkel. Om du är ett stort Tesla-fan och tycker det här känns trist så kan du ju påminna dig om att han var en ivrig förespråkare för rasförädling så kanske det svider mindre.

Close to the Sun släpps någon gång under 2019.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar