facebook_pixel
Christofer Sundberg kommer lämna Avalanche Studios i april

Christofer Sundberg kommer lämna Avalanche Studios i april

Avalanche Studios grundades redan 2003 av Christofer Sundberg och Linus Blomberg, men det dröjde ända till hösten 2006 innan deras första spel, det ursprungliga Just Cause, fanns på butikshyllorna. Och nu, 16 år senare, har Christofer Sundberg meddelat att han kommer lämna studion i april.

Tajmingen sammanfaller med lanseringen av Rage 2 den 14 maj (kolla in Tveskäggs feta förhandstitt!) och även om Sundberg ännu inte delat med sig av sina framtida planer så låter det inte som att han ämnar gå i pension. Utöver Just Cause-serien har Stockholm-baserade Avalanche Studios även gett oss titlar som The Hunter, Renegade Ops, Rumble City och Mad Max under de senaste femton åren, och utöver Rage 2 sitter man även och filar på co-op-skjutaren Generation Zero just nu, som kommer släppas redan om en månad(!), den 26 mars.

Här är Christofer Sundbergs avskedstweet till studion som han en gång grundade i sitt kök.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar