facebook_pixel
Beamdog presenterar Axis & Allies Online, en officiell adaption av brädspelet

Beamdog presenterar Axis & Allies Online, en officiell adaption av brädspelet

Normalt sett brukar den kanadensiska studion Beamdog först och främst roa sig med att uppdatera klassiska rollspel, som Baldur’s Gate, Icewind Dale, Planescape: Torment och Neverwinter Nights. Men nu har man valt att sprida vingarna lite grann, med en officiell adaption av brädspelet Axis & Allies!

– När jag växte upp hade jag två favoritspel, Dungeons & Dragons och Axis & Allies, säger Trent Oster, vd för Beamdog, i ett pressmeddelande. I egenskap av långvarig Axis & Allies-spelare är jag exalterad över att kunna återskapa detta klassiska spel för andra ivriga fans, och för en ny onlinepublik.

Axis & Allies Online fångar taktiken och den vänskapliga rivaliteten hos brädspelet, med ett par avgörande skillnader; man behöver inte plocka fram spelet och städa undan det, och du kan inte välta bordet om du förlorar!

Axies & Allies Online kommer släppas i early access via Steam inom kort, och bygger på reglerna från 1942 Second Edition. Man kommer kunna spela som Storbritannien, USA, Sovjetunionen, Tyskland och Japan, och allt sammantaget finns det utrymme för fem spelare i en och samma match, mänskliga eller AI-styrda.

Här den första teasertrailern för Axis & Allies Online.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar