facebook_pixel
Även Detention recensionsbombas på Steam

Även Detention recensionsbombas på Steam

Tidigare idag skrev vi om det taiwanesiska skräckspelet Devotion, som tagits ner från Steam efter kinesiskt recensionsbombande, till följd av att ett Nalle Puh-meme (riktat mot den kineiska presidenten Xi Jinping) hade upptäckts i spelet. Och nu har vreden spridit sig vidare till ett annat spel.

Devotion-utvecklarna Red Candle Games tidigare spel Detention här nämligen också bombats sönder och samman på Steam, viket framgår med all önskvärd tydlighet när man ser på det “mestadels negativa” omdömet som spelet fått den senaste tiden (i jämförelse med det “mestadels positiva” mottagandet, totalt sett). Bland de skriftliga recensionerna hittar vi ändå nästan enbart positiva åsikter, ännu ett tecken på bombandet.

Det hela är beklagligt men förmodligen högst tillfälligt eftersom merparten av de negativa omdömena landade redan i fredags. Detention framstår faktiskt som ännu mer politiskt laddat än Devotion, då spelet beskrivs som ett “atmosfäriskt skräckspel” beläget i 60-talets Taiwan, medan kinesiska krigslagar styrde regionen.

Här är Detentions lanseringstrailer från 2017.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar