facebook_pixel
Apex Legends är ute nu, kolla in trailerkavalkad!

Apex Legends är ute nu, kolla in trailerkavalkad!

I helgen skrev vi om de första detaljerna kring Apex Legends, den nya battle royale-skjutaren av Respawn Entertainment. Igår kväll sände man sedan en över fyra timmar lång livestream (kolla in arkivet här nedan tillsammans med en massa trailers) och samtidigt rullade man ut spelat via Origin! Whoah!

Precis som Fortnite: Battle Royale är Apex Legends free-to-play, och precis som Fortnite bygger den ekonomiska modellen på säsonger med battle passes (fyra stycken under 2019, i mars, juni, september och december). Varje säsong kommer introducera nya spelbara hjältar med unika förmågor (för det har spelet också) och du kan läsa mer om det hela i den här Q&A-artikeln (tillsammans med rejäla mängder av annan information).

Rent spelmässigt påminner Apex Legends en hel del om Respawns Titanfall-spel (de utspelas trots allt i samma universum) även om Apex Legends inte har robotar eller andra fordon. Till skillnad från andra battle royale-spel har Apex Legends också enbart stöd för squads (tre spelare per lag, totalt 60 deltagare) med skillnaden att man kan respawna fallna kamrater via ett begränsat antal “respawn beacons” som finns tillgängliga varje match.

Själv har jag inte provat Apex Legends ännu, men kommer definitivt att göra det då det jag hittills sett av det vittnar om mängder av smarta designlösningar (en person väljer landningspunkt och spelarna kan landa i formation!) som förhoppningsvis hjälper Apex Legends hitta sitt alldeles egna lilla hörn på marknaden.

Här är tusen trailers om Apex Legends, och individuella hjältevideor hittas på Youtube.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar