facebook_pixel
Airborne Kingdom har utannonserats, en stadsbyggare i luften!

Airborne Kingdom har utannonserats, en stadsbyggare i luften!

Jag älskar luftburna städer. Det flygande Columbia är anledningen till att Bioshock Infinite fortfarande är mitt favoritspel i Bioshock-serien (en åsikt som blivit mer och mer ovanlig de senaste åren?) och till och med axelryckningen Mortal Engines var sevärd på bio tack vare en utmärkt, svävande stad.

The Wandering Band tycker också att flygande städer är skitcoola, så därför har de utannonserat Airborne Kingdom, ett nytt stadsbyggarspel som äger rum bland molnen. Fördelen med flygande städer är att de är just flygande städer, och därför blir utforskning även en viktig del av Airborne Kingdom, då man kan glida runt och söka resurser med sin glorifierade zeppelinare. Man kan även förhandla med befolkningen på jordytan, och bjuda in dem till staden och dra nytta av deras kunskaper för att göra livet i himlen smidigare, bättre och coolare.

Airborne Kingdom har ännu inget lanseringsdatum, men väl en produktsida på Steam. Här är debuttrailern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar