facebook_pixel
Activision Blizzard rapporterar rekordår, säger ändå upp nästan 800 anställda

Activision Blizzard rapporterar rekordår, säger ändå upp nästan 800 anställda

I helgen skrev vi om ryktet som hävdade att Activision Blizzard kommer säga upp hundratals anställda. Och nu har bland andra Kotaku rapporterat att Activision Blizzard sagt upp 8 procent av personalen, och eftersom man hade 9600 anställda i slutet av 2018 har alltså nästan 800 människor tvingats gå.

Lite extra bisarrt är det faktum att Activisions vd Bobby Kotick samtidigt berättat för aktieägarna att man “återigen uppnådde nya rekord under 2018”, men eftersom verksamheten inte gick riktigt lika bra som man hoppades (trots att den gick skitbra!) känner man sig ändå tvungna att “konsolidera och omstrukturera”, som följd av sänkta projiceringar för 2019. Uppsägningarna har således drabbat bland andra andra Blizzard (även om själva spelutvecklingsteamen verkar ha förblivit oberörda), mobilspelsstudion King samt Activisions egna studior, inklusive High Moon (som under de senaste åren främst agerat supportteam för Call of Duty och Destiny).

Med andra ord verkar det inte krisa överhuvudtaget för Activision Blizzard, man vill bara ha ännu mer pengar för att kunna rapportera ännu större vinster nästa år, och istället för lönenedskärningar på toppen (den nya finanschefen Dennis Durkin fick 15 miljoner dollar i bonus för att ta jobbet!) väljer man istället att sparka de anställda som befinner sig längst ner i hierarkin. Moget där, Activision Blizzard, riktigt moget.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar