facebook_pixel
Zelda-doftande Anodyne 2: Return to Dust släpps i maj

Zelda-doftande Anodyne 2: Return to Dust släpps i maj

För tusen år sedan (det vill säga 2013) släpptes Anodyne, ett Zelda-doftande rollspelsäventyr som fortfarande har ett “väldigt positivt” omdöme på Steam. Och nu kommer en uppföljare; Anodyne 2: Return to Dust släpps nu i maj, men kommer av allt att döma bli väldigt olikt sin föregångare.

För det första blandar spelet lo-fi-polygoner med pixlar i form av två vitt skilda grafiska stilar, och huvudrollen Nova kan också förvandla sig till en bil. Unikt värre, och på Steam kan vi läsa att Nova, Nano-städare, får uppdraget att “samla ihop Nano-damm som växer genom New Theland, och sedan måste återbördas till en mystisk entitet endast känd som The Center”. Av någon anledning blir jag extremt påmind om Nintendo 64-spelet Mystical Ninja Starring Goemon (som även det var en udda tolkning av Zelda-formeln) och ser numera fram emot maj månad med försiktig entusiasm? Jag fyller också år i maj, därav försiktigheten.

Här är den nya trailern för Anodyne 2: Return to Dust.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar