facebook_pixel
Tropico 6 försenas med två månader till den 29 mars

Tropico 6 försenas med två månader till den 29 mars

Förra veckan konstaterade vi att inledningen av spelåret 2019 är lite för knökfull för dess eget bästa. Nu har spelbranschen också insett detta; igår försenades Dead or Alive 6 med två veckor fram till den 1 mars, och nu har Kalypsos diktatursimulator Tropico 6 också försenats, och ganska rejält dessutom.

I ett öppet brev till Tropico-communityt har nämligen Kalypso Media och Limbic Entertainment avslöjat att lanseringen av Tropico 6 försenas med drygt två månader. Det nya datumet är den 29 mars (ursprungligen skulle spelet ha släppts den 25 januari, sida vid sida med Capcom-giganten Resident Evil 2) och den officiella anledningen bakom det skedda är att Kalypsos managing director Simon Hellwig säger att han “inte bara vill gilla spelet, utan älska det” och att det för tillfället “är bra, men inte väldigt bra eller enastående, ännu”.

De extra månaderna kommer ge Limbic tid att polera saker som pathfinding för AI:n, spelets multiplayerfunktionalitet, samt simulationen av både individuella invånare och den övergripande ekonomin. Som plåster på såren kommer alla spelare som förhandsbokat Tropico 6 innan kl. 19:00 svensk tid imorgon kväll få tillgång till det första dlc-paketet (som planeras för det andra kvartalet 2019) helt gratis när det släpps.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar