facebook_pixel
The Scroll of Taiwu har blivt miljonsäljare på Steam, finns endast på kinesiska!

The Scroll of Taiwu har blivt miljonsäljare på Steam, finns endast på kinesiska!

Om du är en vän av att läsa saker på internet så kanske du reagerade över förra veckans nyhet om de 100 mest inkomstbringande Steam-spelen under 2018. Bland stora elefanter som Grand Theft Auto V och Rocket League hittade vi även för oss totalt okända titlar som The Scroll of Taiwu och Chinese Parents.

Och inte undra på; dessa två spel har enbart släppts på kinesiska, även om The Scroll of Taiwu (som alldeles nyligen sålde en miljon exemplar) också har en engelsk översättning på gång. Med andra ord spelar kineserna andra spel än Playerunknown’s Battlegrounds på Steam också (även om den sydkoreanska onlineskjutaren förmodligen fortfarande är en starkt bidragande faktor till att Steams popularitet ökar i Kina) och i oktober passerade rentav antalet kinesiska Steam-användare 30 miljoner.

Samtidigt som allt detta händer har Kina också hävt ett nio månader långt förbud mot nya spellicenser. Man har godkänt 80 nya spel med omkring 5000 titlar i kö som väntar på godkännande (även om det hela sannolikt lär resultera i ännu strängare regler på sikt). Kinesiska giganten Tencent, världens största spelföretag, drabbades hårt av detta förbud (aktiernas värde har sjunkit med omkring 25 procent sedan starten av 2018) och inget av dess spel finns bland de 80 första som de kinesiska myndigheterna nu godkänt.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar