facebook_pixel
The Last Night har stött på “massiva ekonomiska och juridiska problem”

The Last Night har stött på “massiva ekonomiska och juridiska problem”

För två år sedan skrev vi om bröderna Tim och Adrien Sorets dundervackra pixeplattformare The Last Night. Tillsammans med gänget hos den egna studion Odd Tales har man kämpat med att blåsa liv i sin cyberpunktolkning, men nu har man stött på “massiva ekonomiska och lagliga problem”.

Detta medgav Tim Soret på nyårsafton via Twitter, där han delade med sig av Odd Tales höjdpunkter och fallgropar under 2018. Under 2018 “fördubblade” man utvecklingsteamet, och skaffade ett nytt kontor i Londons centrum, samtidigt som spelbudgeten fick en “massiv” injektion. Man”hittade och utvecklade” också den kodarkitektur som The Last Night behöver, och snickrade ihop “ännu vackra hybrider mellan 3D och pixel art”.

Allt detta följdes dock av “massiva affärs-, juridik- och finansieringsproblem som vi inte kan prata om”, vilket ledde till att Odd Tales var tvungna att ställa in den trailer man hade planerat för The Last Night under The Game Awards första veckan i december. Just nu söker man ytterligare finansiering, och om du har några miljoner pund till övers så kan du höra av dig till [email protected]

Här är Tim Sorets tweet om 2018 års uppgång och fall.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar