facebook_pixel
Tencent investerar tungt i svenska Vermintide-studion Fatshark

Tencent investerar tungt i svenska Vermintide-studion Fatshark

Warhammer: Vermintide 2 är inte bara ett svinkul co-op-spel (du har väl inte missat att det ingår i vårt prenumerationserbjudande?) utan det är framgångsrikt också. Alldeles nyligen korsade spelet två miljoner spelare, och utvecklarna Fatshark har lovat rejäla mängder av nytt innehåll under 2019.

Men skönsången tar inte slut där; DI Digital rapporterar nämligen (via FZ) att kinesiska giganten Tencent investerat rejält i den svenska studion, närmare bestämt 500 miljoner kronor eller 36 procent av företagets aktier. Martin Wahlund, Fatsharks vd och medgrundare, understryker dock att Fatshark fortfarande är en oberoende studio, och att Tencent inte kommer driva igenom några förändringar i verksamheten. Fatsharks fyra grundare (Wahlund, Joakim Wahlström, Rikard Blomberg och Johan Jonker) äger fortfarande drygt 50 procent av aktierna, vilket innebär att beslutsfattandet fortfarande först och främst äger rum i de egna kontorslokalerna i Stockholm.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar