facebook_pixel
Steam har över 30 000 spel, varav 9329 stycken släpptes i fjol

Steam har över 30 000 spel, varav 9329 stycken släpptes i fjol

Det är ett nytt år, och det är dags att blicka tillbaka på de senaste 12 månaderna på Steam. Under 2017 släpptes 7672 spel på tjänsten, och under fjolåret ökade den siffran till 9329 (enligt Steamspy och våra brittiska kollegor). Detta innebär att drygt 53 % av spelen på Steam släppts de senaste två åren.

Anledningen bakom den enorma ökningen är givetvis Steam Direct, som ersatte Steam Greenlight under 2017, och enbart kräver att utvecklarna går in med 100 dollar för att få sälja sina spel (istället för att faktiskt bevisa spelarnas intresse på förhand, som Steam Greenlight krävde). Lägg till det faktum att Valve “inte längre bestämmer över vilka spel som släpps på Steam” (sedan förra sommaren) och resultatet är en aldrig sinande ström av oftast porrigt skräp, som rentav dränker de verkligt bra spelen (en av anledningarna till Epic Games Store känns attraktiv för utvecklare, eftersom Fortnite-studion handplockar vilka spel som säljs).

Det totala antalet spel på Steam överskrider således numera 30 000 titlar (exkluderat saker som dlc och videor, som det faktiskt finns 21 000 av!) och det är ju rätt mycket. Hur många av spelen äger du?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar