facebook_pixel
Steam har numera 47 miljoner dagliga användare

Steam har numera 47 miljoner dagliga användare

Vi har redan konstaterat att Steam slog nya rekord under fjolåret (igen) sett till antalet spelreleaser. Och nu har Valve själva summerat Steams 2018, i form av ett nytt matigt blogginlägg. Bland annat får vi reda på en del intressant statistisk, såsom att plattformen numera har 47 miljoner dagliga användare!

Andra uppseendeväckande siffror är antalet månatliga användare (90 miljoner), högsta antalet uppkopplade användare samtidigt (18,5 miljoner) samt nya inköp varje månad (1,6 miljoner). Valve har också snickrat ihop ett diagram som visar på en närmast explosionsartad popularitetsökning i Asien sedan 2012 (numera är världsdelen nästan likvärdig Nordamerika och Västeuropa sett till ren köpkraft) och man berättar även att man levererat 15,39 exabyte data under 2018, motsvarande ungefär 22,6 miljarder CD-ROM-skivor.

Slutligen listar Valve åtta kommande förändringar för Steam; först och främst jobbar man på en ny “rekommendationsmotor” driven av “maskinlärning”, och därtill samarbetar man med Perfect World för att “landstiga” Steam i Kina. Steam-biblioteket kommer också “arbetas om”, och så kommer både event-systemet och Steam TV uppdateras, tillsammans med Steams chattklient (man kommer kunna dela GIF-bilder via mobil!).

Slutligen kommer även Trusted Matchmaking göras tillgängligt för alla utvecklare som vill ha det (CS:GO:s onlinesystem, som hjälper till med att avslöja fuskare) och så kommer Steam få ett officiellt internetkafé-program.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar