facebook_pixel
Rykte: EA Vancouvers ambitiösa Star Wars-spel har lagts ner

Rykte: EA Vancouvers ambitiösa Star Wars-spel har lagts ner

I fjol skrev vi om EA Vancouvers nya Star Wars-titel, som skulle använda sig av både onlineelement och vissa delar av numera nedlagda Visceral Games Uncharted-doftande enspelaräventyr. Men nu rapporterar Kotaku att även detta spel ska ha vandrat vidare till de sälla jaktmarkerna.

Orca, som påstås ha varit projektnamnet för spelet, ska dessutom ha använt sig av en öppen värld, så för dig som längtat efter ett Assassin’s Creed i Star Wars-universumet så känns dessa nyheter förmodligen lite extra tunga. Det bör dock påpekas att Electronic Arts själva inte har bekräftat dessa nyheter ännu, och av allt att döma kommer de anställda hos EA Vancouver få behålla sina jobb, och istället börja jobba med ett mer småskaligt Star Wars-spel, med ett betydligt tidigare lanseringsdatum än vad som förutspåddes för Orca (förmodligen 2020).

Vi kommer få anledning att återvända till det här ärendet när Electronic Arts väl säger något officiellt.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar