facebook_pixel
Skynda att testa den senaste remaken av P.T. innan Konami stänger ner den

Skynda att testa den senaste remaken av P.T. innan Konami stänger ner den

Trots att det nästan gått 4 år sedan P.T. försvann från PlayStation Store har skräckfans världen över inte gett upp hoppet om att få uppleva Hideo Kojimas rysliga klassiker igen. Vi har tidigare rapporterat om minst tre fanskapade remakes av spelet, varav de flesta snabbt skjutits ner av utgivarna Konami.

Nu har dock ytterligare en remake dykt upp på itch.io, kallad Unreal PT. Från videor och skärmdumpar tycks det vara en oerhört trogen version av originalet, med samma dunkla atmosfär och skrämmande spökdamer.

Om du är oinsatt i soppan kring P.T. så låt oss dra en snabb genomgång. P.T. var ett kort skräckspel som släpptes gratis på PlayStation Store i augusti 2014 utan större fanfar. Det var utvecklat av tidigare okända 7780s Studios och blev genast ökänt för sin makalöst skrämmande atmosfär.

Snart skulle det dock visa sig att spelet i själva verket var en aptitretare inför en ny del i Silent Hill-serien skapad av Metal Gear-geniet Hideo Kojima och världens gulligaste filmregissör Guillermo Del Toro. Dock lades det projketet ner 2015 av Konami, som också tog tillfället i akt att helt radera P.T. vilket gjorde att det nu inte går att spela, om du inte äger en PlayStation med spelet redan nedladdat.

Det är alltså mot den bakgrunden som fans tog sig an flera försök att bevara P.T. för eftervärlden. Konami har som sagt dock varit högst otacksamma och snabbt tvingat dessa entusiaster att ta ner sina remakes. Alltså, om du vill spela Unreal PT så rekommenderar jag starkt att du skyndar dig att ladda ner det ögonaböj innan elaka Farbror Konami. Om du vågar, alltså.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar