facebook_pixel
Portal 2-författaren Erik Wolpaw verkar ha återvänt till Valve

Portal 2-författaren Erik Wolpaw verkar ha återvänt till Valve

2017 rapporterade vi att Erik Wolpaw, en av de huvudansvariga författarna bakom Portal 2, lämnade Valve efter att studion till synes helt och hållet hade gett upp interaktivt historieberättande. En hel del har emellertid hänt sedan dess, och nu verkar Erik Wolpaw ha hittat hem igen!

Erik Wolpaws namn har nämligen upptäckts i Artifacts medarbetarlista av Reddit-användaren Trenchman, som sedan ska ha kontakt Valve-grundaren Gabe Newell direkt, som i sin tur bekräftade att Erik Wolpaw har återvänt till studion. Om jag tillåts spekulera fritt en stund så är detta förmodligen ett rakt resultat av att Valve till synes fått upp ögonen för enspelarberättande igen, eftersom man köpte upp både Firewatch-studion Campo Santos och deras kommande berättelsedrivna förstapersonsäventyr In the Valley of Gods i slutet av 2017.

Frågan är således; kommer Erik Volpaw (och hans tidigare författarkollega Jay Pinkerton, som återvände till Valve i somras) arbeta tillsammans med In the Valley of Gods-teamet, eller kommer de få leda ett helt nytt berättarfokuserat projekt? Vem vet, men vi inväntar svaren med viss spänning!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar