facebook_pixel
Pioneer är tydligen inte nedlagt, men visionen har förändrats totalt

Pioneer är tydligen inte nedlagt, men visionen har förändrats totalt

För två veckor sedan tog en rad Ubisoft-veteraner till sociala medier för att dödförklara Pioneer, det där mystiska sci-fi-spelet som ursprungligen debuterade med en kort teaser i Ubisofts hacker-sandlåda Watch Dogs 2 från 2016. Men nu verkar det som att spelets trots allt lever vidare, om än i förändrad form.

Kotaku rapporterar nämligen att Pioneer inte lagts ner, men väl att utvecklingen har startats om, vilket gjort spelet till något väldigt annorlunda jämfört med ursprungsvisionen (“ett utforskningsspel utan öppet våld”). En av Kotakus tre källor väljer att referera till det nya spelet som “Pioneers odöda halvbror”, och det ska numera istället ha utvecklats till en “co-op-skjutare med utomjordingar”, därav, antar vi, dödförklaringarna tidigare den här månaden. Hur som helst lär det dröja ett bra tag innan vi får reda på något mer officiellt om Pioneer.

Här är den ursprungliga teasern för Pioneer.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar