facebook_pixel
Paradox Interactive har köpt Prison Architect av Introversion Software

Paradox Interactive har köpt Prison Architect av Introversion Software

Svenska Paradox Interactive fortsätter expandera. Sommaren 2017 köpte man upp Age of Wonders och dess utvecklare Triumph Studios, och ett år senare följde Battletech och Harebrained Schemes samma väg. Nu är man i expansionstagen igen, även om en stor detalj särskiljer affären den här gången.

Paradox Interatctive har nämligen köpt rättigheterna till fängelsesimulatorn Prison Architect, men inte dess skapare Introversion Software. I ett pressmeddelande säger dessutom Introversion Software att de “tagit Prison Architect så långt vi kan” och att de “ser fram emot att se vart ett team som Paradox kan ta serien härnäst”.

Pressmeddelandet avslöjar också att Paradox Interactive inte bara plockat på sig rättigheterna till det nuvarande spelet på alla nuvarande eller nya plattformar, utan även det fortsatta utvecklandet av titeln, potentiella uppföljare och helt nya spel i den “bredare Architect-serien”.

– Sedan vi vi inledde vårt partnerskap med Introversion under 2017 har Paradox-teamet känt att Prison Architect passat in naturligt i vår katalog, sade Ebba Ljungerud, VD för Paradox Interactive, i pressmeddelandet.

– Precis som vi gjort med andra management-strategispel som Cities: Skylines och Surviving Mars, så tror jag att Prison Architects ansenliga spelarbas kommer bli uppspelta av att se vart vi tar spelet härnäst, och vi är ivriga att utforska potentialen för nya spel baserade på Architect-varumärket. Vi lovar att utöva gott beteende med denna omtyckta titel i fortsättningen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar