facebook_pixel
Över 20 miljoner unika spelare provade CS: GO i december

Över 20 miljoner unika spelare provade CS: GO i december

För drygt en månad sedan gick Counter- Strike: Global Offensive free to play på Steam, samtidigt som det utökades med battle royale-läget Danger Zone. De gamla CS-rävarna var inte särskilt glada och recensionsbombade spelet, vilket gjort att den senaste tidens användaromdöme skrivs till “blandat”.

Free to play-lanseringen var (givetvis) mycket framgångsrik ändå, och via Twitter har mångåriga Counter-Strike-experten Nors3 rapporterat att över 20 miljoner unika spelare provade Counter-Strike: Global Offensive i december. De fina siffrorna understryks av Steam Charts, där vi kan läsa att 395 509 personer i medeltal spelade CS: GO under månadens gång, med en absolut toppnotering på 746 548 samtidiga spelare (novembers motsvarande siffror var 310 085 respektive 546 031). Detta är dock inte ett nytt rekord, då den absoluta toppnoteringen genom alla tider är ännu lite vassare med drygt 850 000 samtidiga spelare.

Här är Nors3:s tweet om CS: GO:s massiva decembermånad.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar