facebook_pixel
Orange Shirt Kids mamma stämmer Fortnite för användandet av hans dans

Orange Shirt Kids mamma stämmer Fortnite för användandet av hans dans

Fortnite fortsätter vara den mest inkomstbringande underhållningsprodukten i världen, vilket gjort att en och annan semikändis känt lukten av pengar, i form av lukrativa stämningsförsök för spelets frimodiga användning av populära danser. Och nu har Fresh Prince-Carlton fått sällskap av Orange Shirt Kid!

Emedan man kan förstå Fresh Prince-Carltons agerande (dansen uppkom redan på 90-talet) så finner jag situationen med Orange Shirt Kid närmast tragikomisk. Hans dans The Random (som du kan se i Youtube-klippet här nedan) skapades nämligen uttryckligen som ett bidrag till Fortnite-tävlingen Boogie Down Contest. Och även om Orange Shirt Kid inte vann tävlingen så tog sig hans dans ändå till spelet tack vare stort intresse från fansen.

Trots allt det här har Orange Shirt Kids mamma beslutat sig för att stämma Epic Games (hela stämningsansökan hittas hos Variety) och för att göra ärendet extra slagkraftigt poängteras även det faktum att han blev mobbad på internet till följd av dansens popularitet. Epic Games har dock sitt på det torra lite extra mycket i det här fallet, eftersom reglerna för Boogie Down Contest ger Epic Games rättigheterna att göra vad de vill med bidragen.

Här är Orange Shirt Kids framförande av dansen The Random.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar