facebook_pixel
Nightdive vill göra en remaster av Star Wars: Dark Forces

Nightdive vill göra en remaster av Star Wars: Dark Forces

Nightdive Studios är upptagna, men tydligen inte upptagna nog. Inte nog med att de fortsätter slita med System Shock-remaken och nyversionen av Blood, nu försöker studion få chansen att göra om ytterligare ett klassiskt fps: Star Wars: Dark Forces.

Det är studions vd Stephen Kick som tagit till Twitter för att göra sin önskan om att remastra Dark Forces hörd. Inledningsvis var det som svar på nyheten att EA tycks ha lagt ner EA Vancouvers Star Wars-spel:

Responsen på den tweeten var dock så stark att det tycks ha gett Kick seriösa planer att söka upp Disney för att samtala.

Givetvis är det här väldigt lite att gå på, eftersom musens hus inte har kommenterat saken överhuvudtaget. Möjligheten att de tänker lämna över licensen för spelet kan också anses liten då Disney på senare tid varit väldigt måna om att undvika referenser till bitar av Star Wars-serien som tillhör det nu övergivna “extended universe”. Men vi håller ändå tummarna för att Kick och hans studio kan få dem på andra tankar!

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar