facebook_pixel
Microsoft inleder sista året med support för Windows 7

Microsoft inleder sista året med support för Windows 7

Om man spelar pc-spel så gör man det sannolikt på Windows (lugna er, Linux-fanboys!). Eftersom Windows 8 avskyddes till den grad att vi aldrig fick ett Windows 9 (istället gick Microsoft raka vägen till Windows 10) så kan vi nog kallt räkna med att många av er fortfarande använder pålitliga Windows 7.

Nu börjar det dock bli hög tid att fundera på att uppgradera till Windows 10; Microsoft har nämligen bekräftat att de inlett det sista året med officiell support för Windows 7, och efter den 14 januari 2020 kommer man varken erbjuda vidare säkerhetsuppdateringar eller support för datorer som använder sig av Windows 7.

Personligen anser jag att detta är i det tidigaste laget (jag skulle sannolikt fortfarande använda Windows 7 om jag inte skulle ha känt mig tvungen köpa en helt ny dator för några år sedan, eftersom min gamla burk började bråka) men jag har ändå inga som helst klagomål på Windows 10, så uppgraderingen är inte ett steg tillbaka, i alla fall!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar