facebook_pixel
Metro Exodus blir Epic Games Store-exklusivt i ett år

Metro Exodus blir Epic Games Store-exklusivt i ett år

Det är krig! För några veckor sedan avslöjade Ubisoft att The Division 2 nobbar Steam till förmån för Epic Games Store, och nu har ännu en tungviktare valt sida – Metro Exodus har nämligen blivit tidsexklusivt för Epic Games Store i ett år, undantaget de kunder som redan förhandsbokat via Steam.

Om du tillhör den sistnämnda kategorin så har Deep Silver författat en liten Q&A-artikel, där det korta svaret är att du får det du betalat för – via Steam – inklusive det fullständiga spelet på lanseringsdagen den 14 februari, allt framtida expansion pass-innehåll och alla förhandsbokningsbonusar. Därtill kommer alla uppdateringar rullas ut samtidigt till både Steam- och Epic Games Store-versionerna av Metro Exodus, och om du förhandsbokat spelet via Steam men inte inhandlat dess expansion pass så kommer du även kunna göra det i framtiden utan problem.

Det mest intressanta med det här händelseförloppet är dock att Valve för första gången lockats till en publik kommentar om Epic Games Stores förehavanden. På Steam-sidan för Metro Exodus kan vi nämligen numera läsa en notis där Steam först meddelar att “försäljningen av Metro Exodus på Steam har avbrutits efter att utgivaren beslutat sig för att göra spelet exklusivt för en annan pc-butik”, följt av det passivt aggressiva uttalandet “vi tycker att beslutet att ta bort spelet är orättvist mot Steam-kunder, speciellt efter en lång förhandsbokningsperiod”. Börjar Steam äntligen känna av hettan lite grann?

Här är Metro Exodus storytrailer från tidigare den här månaden.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar