facebook_pixel
Kristina leder Sverige i nya Civilization VI-expansionen

Kristina leder Sverige i nya Civilization VI-expansionen

I november avslöjade Firaxis och 2K Games den nya Civilization VI-expansionen Gathering Storm. Precis som titeln antyder så är “människan mot naturen” det centrala temat, och Firaxis kommer introducera en “aktivt, levande planet” där geologi och klimatologi presenterar “unika nya utmaningar”.

Som sig bör kommer man även introducera nya spelbara civilisationer och ledare, och det är därför ett sant nöje för oss att presentera drottning Kristina som befälhavare för Sverige. Du kan läsa mer 1600-tals-monarkens egenheter i Civilization VI här (Sverige beskrivs som “en av de bästa civilisationerna” för kultur- och diplomati-inriktade spelare) och Sveriges unika inslag inkluderar byggnaden Drottningens bibliotek, förmågan “nobelpriset”, anti-kavalleri-enheten karolin samt Kristinas egna unika förmåga Minerva of the North.

Civilization VI: Gathering Storm släpps den 14 februari. Här är Kristinas presentationsvideo.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar