facebook_pixel
Kolla in glädjen när Destiny-spelare knäckte det sista nya pusslet!

Kolla in glädjen när Destiny-spelare knäckte det sista nya pusslet!

Häromdagen stod det klart att Activision och Bungie går skilda vägar, och att Bungie blir ensamstående vårdnadshavare för Destiny. Dessa nyheter har tagits emot positivt av de allra flesta (Bungie rapporteras rentav ha skålat i champagne) och förhoppningsvis går spelet en ljus framtid till mötes.

I höstas, när mamma och pappa fortfarande var tillsammans, meddelades det att Destiny 2 kommer skrota den gamla dlc-modellen, och istället rulla ut nya utmaningar mer kontinuerligt. Hittills har man hållit sig till dessa planer, och under den senaste veckan har Destiny-communityt sysselsatt sig med spelets tuffaste utmaning hittills, i form av en rad kryptiska pussel som krävt utomstående källor för att kunna lösas.

Du kan läsa hela händelseförloppet hos våra brittiska kollegor, men det viktigaste är att spelarna nu överkommit alla utmaningar, och du kan se det avgörande ögonblicket på Twitch,  när spelaren Gadd och hans vänner slutligen löste den sista gåtan i uppdraget Niobe’s Torment (genom att skjuta på bokstäver på väggarna?). Ursprungligen var det tänkt att den här prestationen skulle låsa upp Bergusia Forge för alla spelare, men Bungie gav efter för trycket av missnöjda spelare tidigare den här veckan (“vi har betalat för det här innehållet och kan inte spela det!”) och låste upp Bergussia Forge redan på förhand (även om pusslen kvarstod som de var tänkta).

Själv spelar jag inte Destiny men hoppas på mer innehåll av den här typen i framtiden. Mer mystik åt folket!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar