facebook_pixel
Huvudförfattaren bakom Cyberpunk 2077 har lämnat CD Projekt Red till förmån för Blizzard

Huvudförfattaren bakom Cyberpunk 2077 har lämnat CD Projekt Red till förmån för Blizzard

Under fjolåret presenterades CD Projekt Reds nya monsterrollspel på allvar, då vi fick en 48 minuter lång och extremt imponerande tittCyberpunk 2077. Spelet verkar dock vara långt ifrån klart och släpps förmodligen inte i år, även om spelets turkiska utgivare hävdade motsatsen i en numera borttagen tweet.

Nu har emellertid en komplikation inträffat, som åtminstone inte kommer hjälpa spelet bli klart kvickare; via Linkedin (via våra brittiska kollegor) framkommer det nämligen att Sebastian Stepien – en av tre creative directors för The Witcher 3: Wild Hunt och narrative och setting director för Cyberpunk 2077 – har lämnat CD Projekt Red till förmån för Blizzard och Kalifornien, där han också kommer jobba som creative director.

Det bör dock poängteras att Sebastian Stepiens arbete med Cyberpunk 2077 redan kan vara avslutat (storyn brukar normalt sett bli klar betydligt snabbare än själva spelmekaniken) så det behöver inte nödvändigtvis finnas någon stor dramatik bakom det skedda. Ombyte förnöjer, heter det ju, och trots Blizzards nuvarande ekonomiska besparingar får nog själva spelutvecklandet fortsättningsvis gott om resurser av farbror Activision.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar