facebook_pixel
Hitman-utvecklarna öppnar ny studio i Malmö!

Hitman-utvecklarna öppnar ny studio i Malmö!

Tänka sig så fort saker utvecklas. Förra våren sade Square Enix och danska Io Interactive upp bekantskapen, varpå de sistnämnda var tvungna att säga upp anställda, innan man slutligen blev oberoende och ensamstående vårdnadshavare för Hitman-serien. Och nu expanderar Io till Sverige!

Io Interactive – som för bara några månader sedan släppte det superba Hitman 2 (recension) tillsammans med Warner Bros – har nämligen avtäckt IOI Malmö, en helt ny studio som kommer “stärka Io Interactives åtagande att leverera exceptionellt innehåll till Hitman-serien, dess community och alla våra fans”.

– Dessutom kommer detta expandera våra muskler för att skapa helt nya och spännande projekt, nya universum, nya varumärken, säger vd:n Hakan Abrak. Med andra ord är IOI Malmö och Köpenhamn en familj.

– IOI-expansionen till Malmö var ett naturligt val eftersom det finns ett mycket starkt existerande spelutvecklar-community där. Jag tror att det har alla möjligheter att utvecklas till Skandinaviens epicentrum för spelutveckling.

Sugen på att jobba hos Io Interactive? Kolla in de öppna positionerna här.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar