facebook_pixel
Google-utvecklad AI utklassade Starcraft 2-proffs

Google-utvecklad AI utklassade Starcraft 2-proffs

Starcraft 2 är en ren vetenskap. De skickligaste spelarna i världen räknar blixtsnabbt ut vad som kommer hända härnäst, i ett försök att hålla sig steget före sina motståndare. Därför har Blizzards rts alltid, i mitt tycke, framstått som en utmärkt grogrund för AI-utveckling, något vi nu fått bevisat ännu en gång.

Under 10 matcher under fjolåret gick nämligen Alphastar – en AI designad av Google Deepmind, inriktad på just Starcraft 2 – upp mot några av de bästa Starcraft 2-spelarna i världen. Resultatet? 10-0 till Alphastar, även om mänskligheten reste sig under en elfte livestreamad match förra veckan, där Alphastar till slut tvingades ge vika för Team Liquids Protoss-spelare Grzegorz “MaNa” Komincz (Alphastar spelar också Protoss).

Om du vill veta mer om hur Alphastar fungera så rekommenderar vi Deepminds egna genomgång, och nedan kan du se den arkiverade versionen av MaNas livestremade match mot Alphastar förra torsdagen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar