facebook_pixel
Gearbox-chefen Randy Pitchford stäms för “hemliga bonusar” och “innehav av minderårig porr”

Gearbox-chefen Randy Pitchford stäms för “hemliga bonusar” och “innehav av minderårig porr”

Borderlands-utvecklarna Gearbox är en respektabel studio (i alla fall så länge man inte spottar ur sig skräp som Aliens: Colonial Marines) men nu har dess medgrundare Randy Pitchford hamnat i rejäla rättsliga gräl med den före detta Gearbox-advokaten Wade Callender.

Kråksången återges av Kotaku, där vi kan läsa både Callenders stämningsansökan och Pitchfords motsvarighet (som faktiskt skickades in först, en månad innan Callenders stämningsansökan). Callender jobbade hos Gearbox mellan 2010 och 2018, och hävdar att Pitchford “brutit mot flertalet kontrakt”, involverande både Gearbox och en separat fastighetsfirma som de båda äger, såväl som Callenders anställningskontrakt.

Därtill ska Pitchford också ha tagit emot en “hemlig bonus” på 12 miljoner dollar av Borderlands-utgivarna Take Two Interactive, och han anklagas även för att äga en personlig samling av “minderårig pornografi”, något Pitchford tillbakavisat i pdocasten Piff Pod (via Ars Technica) där han medger att han kollar på “camgirl”-porr, men att utövarna i fråga inte är “minderåriga” utan “nätt och jämt lagliga”.

Pitchford, å andra sidan, säger att “Callender lånade pengar för ett hemlån och inskolning som han senare inte betalade tillbaka till fullo”. Callender ska också ha använt Gearbox kreditkort för “personliga kostnader”, inklusive familjesemestrar och vapenklubbar. Bland annat, bör tilläggas, eftersom nya anklagelser i det här ärendet fortfarande presenteras på löpande band.

Här är en tweet där Randy Pitchford beklagar sig över det pågående dramat.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar