facebook_pixel
Fallout Shelter-kopian Westworld läggs ner fullständigt den 16 april

Fallout Shelter-kopian Westworld läggs ner fullständigt den 16 april

I somras valde Bethesda att stämma Warner Bros, efter att det hade framkommit att Westworld (baserat på HBO:s tv-serie) var en skamlös kopia av Fallout Shelter (av samma utvecklingsstudio, med samma buggar!). För två veckor sedan gjorde dock parterna upp i godo, utanför rätten.

Där och då antog vi att Warner Bros helt enkelt bara betalat Bethesda tillräckligt mycket för att göra dem tysta och belåtna, men nu rapporteras det att spelare som har Westworld installerat på sina telefoner meddelats om att spelet kommer stängas ner i april, och att de inte längre kan genomföra in-game-inköp.

– Vi hoppas att du njutit av att spela Westworld, lyder meddelandet enligt Shacknews. Vi beklagar att vi måste berätta att parken går in i en ny fas, och inte längre tar emot arbetsansökningar för nya anställda.

– Spelet kommer tas bort från App Store och Google Play den 15 januari 2019, och stängs officiellt ner den 16 april 2019. Från och med idag kommer du inte längre kunna genomföra in-game-inköp. Om du har in-game-valuta kvar, kom ihåg att använda den innan spelet går offline den 16 april 2019.

Så där har vi det! Ingen större förlust för världen dock, eftersom vi antar att Westworld var åtminstone lika uselt som Fallout Shelter (recension). Så om något bör vi känna oss tacksamma för att ett potentiellt poänglöst tidsfördriv har eliminerats från våra liv. Tack, Warner Bros, Behaviour Interactive och Bethesda?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar