facebook_pixel
“Esport existererar inte” hävdar tyska olympiska kommittén

“Esport existererar inte” hävdar tyska olympiska kommittén

Esporten kämpar med fingrar och klor för att bli tagen på allvar av resten av idrottsvärlden. Förra hösten kom ett nytt bakslag då IOC-chefen Thomas Bach sade att “mördarspel går emot de olympiska spelens anda”, och nu har han fått understöd av Alfons Hörmann hos DOSB, den tyska olympiska kommittén.

– Esport existerar inte, och kommer inte inkluderas i det olympiska programmet, sade Alfons Hörmann enligt Faz.net (via våra brittiska kollegor), trots att DOSB alldeles nyligen accepterade esport till viss grad, och erkände “e-gamingens betydelse som en del av den moderna ungdomen och vardagskultur”.

Hörmanns kommentarer får understöd av den tyska sportministern Peter Beuth, som tidigare sagt att “esport är lika lite sport som stickning”, och rentav vill avskaffa termen fullständigt, eftersom “esport inte har något att göra med sport”. Han har också sagt att “blotta idén att e-gaming-industrin söker understöd är absurd”.

Allting är dock inte jämmer och elände, eftersom åtminstone Dorothee Bär, statsminister för digitalisering, förra hösten tweetade att “esport är sport”. Skönt att inte hela tyska regeringen är bakåtsträvande surgubbar i alla fall!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar