facebook_pixel
Electronic Arts viker sig för de belgiska hasardspelslagarna

Electronic Arts viker sig för de belgiska hasardspelslagarna

Är ni nöjda nu, EA? Efter att man öppnade Pandoras ask (i form av Star Wars: Battlefront 2) i slutet av 2017 har snaran dragits allt hårdare kring blinda lootlådor i spel, inte minst i Belgien där Electronic Arts misstänkts för brott sedan förra hösten. Och nu har man äntligen insett att slaget är förlorat.

Via den egna hemsidan har nämligen Electronic Arts meddelat att de har “bestämt sig för att sluta erbjuda försäljning av Fifa Points i Belgien” från och med imorgon, den 31 januari. Spelare som har kvar Fifa Points kommer fortfarande kunna använda dem, men inga nya inköp kommer alltså kunna genomföras. Allt innehåll finns dock fortfarande tillgängligt i spelet rent teoretiskt, men man har inte utlovat några som helst balansjusteringar i själva spelet (Fifa Points används främst för att köpa spelarkort i Ultimate Team-läget).

EA vägrar fortfarande medge att de brutit mot några lagar, och skyller det hela på “de belgiska myndigheternas tolkning av lagen”. Man lovar också att man kommer fortsätta “söka mer klarhet i ämnet”. Slutligen avslutar EA sitt försvarstal med att slå fast att “denna förändrings inverkan på Fifa Ultimate Team är obetydlig för våra finansiella utsikter”. Jamen dåså, om så är fallet kanske ni kan ta bort Fifa Points i resten av världen också?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar