facebook_pixel
EA kommenterar det potentiellt nedlagda Star Wars-spelet

EA kommenterar det potentiellt nedlagda Star Wars-spelet

En av gårdagens mest uppseendeväckande nyheter var uppgifterna som pekade mot att Electronic Arts lagt ner EA Vancouvers ambitiösa Star Wars-sandlåda Orca (kodnamn). Och nu har Electronic Arts valt att kommentera ärendet publikt, men situationen framstår fortfarande som extremt grumlig.

– Under det senaste dygnet har det spekulerats kring ett av våra Star Wars-spel, sade Electronic Arts som svar till Kotakus ursprungliga story. Som en naturlig del av den kreativa processen fortsätter det suveräna arbetet hos vårt team i Vancouver, och det kommer utvecklas till framtida Star Wars-innehåll och -spel.

– Vi är fullt beslutna att skapa fler Star Wars-spel, och vi är väldigt uppspelta inför Star Wars Jedi: Fallen Order av Respawn, och vi kommer dela med oss av mer om våra nya projekt när tiden är rätt.

Med andra ord varken bekräftar eller dementerar man Orcas fortsatta existens, men visst känns det som att gårdagens uppgifter (som hävdade att teamet sadlar om till ett mindre tidsödande och begränsat Star Wars-projekt istället) förmodligen stämmer? Hur som helst är EA inte pigga på att dela med sig av mer detaljerad information för tillfället, så vi får förmodligen bara vänta och se. Mer att vänta på E3 i sommar, kanske?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar