facebook_pixel
Du kan betatesta svenska actionstrategihybriden Batalj nu

Du kan betatesta svenska actionstrategihybriden Batalj nu

Sedan början av december har den intressanta svenskutvecklade actionstrategihybriden Batalj betatestats för fullt, men först nu har dörrarna öppnats för precis alla – allt du behöver göra för att få tag på din egna Steam-nyckel är att anmälda dig för nyhetsbrevet här, och följa spelets konto på Twitter!

Här nedan ser du också den ursprungliga debuttrailern från slutet av november, tillsammans med en 26 minuter lång introduktionsvideo till alla spelmoment. På Steam beskrivs spelet som ett “intensivt turordningsbaserat actionstrategispel” där man duellerar med en annan spelare med hjälp av en fullständigt skräddarsydd trupp. Intressant nog utförs bägge spelares valda handlingar samtidigt, vilket åtminstone på pappret borde ge Batalj en väldigt annorlunda upplevelse än XCOM och dess gelikar. Betan kommer sträcka sig till slutet av januari (trots att den ursprungligen skulle ta slut innan årsskiftet) och själva lanseringen kommer inträffa senare i år.

Här är Bataljs debuttrailer tillsammans med en genomgång av spelmekaniken.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar