facebook_pixel
Charmiga dystopin Pikuniku släpps den 24 januari

Charmiga dystopin Pikuniku släpps den 24 januari

Vi lever i ett tidevarv där spel inte längre utannonseras åratal på förhand, bortsett från de allra största titlarna. Faktum är att många indiespel avslöjas och släpps i samma veva, som i det här fallet (kanske) – Pikuniku har nämligen ploppat upp som en maskros ur myllan, och släpps redan den 24 januari!

Nedan ser du en trailer för det synnerligen charmiga spelet, och här kan du läsa en pressrelease. Pikuniku utvecklas av den brittisk-franska studion Sectordub och ges ut av Devolver Digital, och kommer säljas för 10 euro och 79 cent via Steam. Rent visuellt framstår spelet som en korsning mellan PSP-spelet Loco Roco och Barabapappa, men Devolver Digitals beskrivningar “ett charmigt dystopiskt äventyr” och ett “deep state-konspirations-spel” får oss att tro att den fröjdefulla ytan döljer något betydligt mörkare. Kanske?

Här är den nya trailern för Pikuniku.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar