facebook_pixel
Celeste-dlc:t hinner tyvärr inte ut till ettårsjubileet den 25 januari

Celeste-dlc:t hinner tyvärr inte ut till ettårsjubileet den 25 januari

I slutet av fjolåret avslöjade Matt Thorson att hans hyllade plattformsspel Celeste (88 procent av Jocke Kilman!) kommer få ett gäng nya “supersvåra nivåer”, i form av ett gratis dlc-paket “tidigt nästa år”. Det dröjer dock lite grann, och kommer tyvärr inte kunna släppas lagom till ettårsjubileet den 25 januari.

I gengäld framstår det nya materialet som lite mer ambitiöst än åtminstone jag trodde på förhand; via Twitter har Matt Thorson berättat att dlc:t består av “ett kontinuerligt kapitel, utan B-sidor”, och att det kommer bjuda på “några nya föremål/mekaniker” (dock inga jordgubbar, vad det nu innebär, jag har inte spelat Celeste!). Slutligen poängterar också Matt Thorson återigen att materialet kommer vara skitsvårt (“det är efter de nuvarande svåraste svårighetsgraderna”) och att det kommer vara gratis på alla plattformar.

Celeste har också en 25-procentig helgrea på Steam just nu (15 euro), som i skrivande stund varar ytterligare sju timmar. Här är Matt Thorsons tweet om det kommande dlc:t till Celeste.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar