facebook_pixel
Bungie utlovar en “ljus framtid” för Destiny

Bungie utlovar en “ljus framtid” för Destiny

Förra fredagen släpptes bomben; Bungie hade gjort slut med Activision, och dessutom lyckades man få med sig de kompletta rättigheterna för Destiny (förmodligen eftersom Activision anser att Destiny 2 har “underpresterat”). Bungie kommer således både utveckla och ge ut Destiny i egen regi hädanefter.

Nu har Bungie publicerat veckans nyhetsbrev för Destiny 2, och utöver de vanliga balansjusteringarna och finslipningarna passar även Luke Smith, franchise director, på att utlova en “ljus” framtid för Destiny.

– Bungie förblir hängivna till Destiny. Vi skapade universumet och vi har dess framtid helt och hållet i våra händer. Den överväldigande majoriteten av teamet jobbar hårt med att framställa framtida upplevelser, fiender och spelsätt för den Guardian som du byggt sedan 2014. Vi kommer fortsätta med detta.

– Vi funderar på vad det innebär att vara verkligt självständiga, vad det innebär att självpublicera, och det viktigaste av allt, hur Destinys framtid kan se ut för våra spelare.

Luke Smith passar även på att tacka Activision (inklusive samarbetspartnerna hos High Moon Studios och Vicarious Visions) och lovar att man kommer fortsätta utveckla innehållet som man utannonserats för årspasset.

Han säger också att Bungie “lärt sig mycket” av kontroversen kring Black Armory (där det sista pusslet var så svårt att Bungie beslöt sig för att låsa upp det nya innehållet på förhand, efter mer eller mindre påtagliga hot från fansen) och man kommer således göra nytt innehåll mer lättillgängligt hädanefter. Man utforskar även “komma ikapp-mekaniker” för spelare, som kan komma att tas i bruk under kommande säsonger.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar