facebook_pixel
Bungie gör slut med Activision, behåller rättigheterna till Destiny

Bungie gör slut med Activision, behåller rättigheterna till Destiny

2019 har börjat skakigt för Activision Blizzard. Inte en utan två finanschefer har lämnat giganten, och dessutom har vi nåtts av rapporter som hävdar att Blizzard börjat betala anställda för att de ska lämna sina jobb. Och om Activisions stuga knakade redan tidigare har väggarna nu börjat rämna på allvar.

Bungie har nämligen utannonserat att de och Activision går skilda vägar, och att Bungie tar med sig rättigheterna till multimiljonmaskinen Destiny. Förvisso har Activision tidigare hävdat att “Destiny 2 presterar under våra förväntningar”, men serien var ändå ett av få riktigt stora varumärken som Activision hade under sina vingar (tillsammans med Call of Duty och Blizzards otaliga fanfavoriter).

Bungie förbinder sig också till att “fortsätta leverera utifrån den existerande Destiny-vägkartan”, så det kommer förmodligen dröja ett tag innan maktskiftet märks i själva spelet i praktiken.

– Vi vet att självpublicering inte kommer bli lätt, säger Bungie. Vi har fortfarande mycket att lära medan vi växer som en självständig, global studio, men vi ser obegränsade möjligheter och potential i Destiny. Vi vet att nya äventyr väntar oss alla på nya världar fyllda med mystik, äventyr och hopp. Vi hoppas att du följer med oss dit.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar