facebook_pixel
Bioware har försökt få Knights of the Old Republic 3 att hända “fler än en gång”

Bioware har försökt få Knights of the Old Republic 3 att hända “fler än en gång”

Sedan 2013 har Electronic Arts suttit på ensamrätten för spel baserade på Star Wars-varumärket, men ändå har man bara släppt ett fåtal titlar, varav två är de misslyckade Battlefront-spelen av Dice. Man verkar dessutom också ha stängt ner en ambitiös Star Wars-sandlåda av EA Vancouver alldeles nyligen.

Med det sagt finns det ändå gott om fantastiska Star Wars-spel där ute, inklusive numera Electronic Arts-ägda Biowares dunderklassiker Star Wars: Knights of the Old Republic från 2003 (som jag personligen anser vara den enskilt mest lyckade Star Wars-produkten någonsin, och ett av världens bästa spel). Vi fick förvisso ett Knights of the Old Republic 2 av Obsidian under 2004, och Biowares massiva onlinerollspel The Old Republic under 2011, men en renodlad Knights of the Old Republic-uppföljare fortsätter lysa med sin frånvaro.

Det handlar inte om brist på intresse från Biowares sida – faktum är att Kotakus pålitliga industrimurvel Jason Schrerier tagit till Twitter för att berätta att “[Bioware] försökt få [Knights of the Old Republic 3] att hända, fler än en gång av vad jag hört, men ingen lycka”. Och Jason Schreier borde veta eftersom han skrev en artikel på temat förra veckan, där han bland annat pekar ut EA-vd:n Andrew Wilson som en av de största anledningarna bakom EA:s underprestationer, eftersom han “aldrig var särskilt uppspelt av Star Wars-avtalet till att börja med”.

Lägg till Wilsons fascination av “games as a service” och mikrotransaktioner (det var Wilson som drog igång hela lootlådekarusellen till att börja med) och ett traditionellt enspelarrollspel verkar inte längre särskilt lockande.

Här är Jason Schreiers tweet om Biowares svårigheter med att få igång utvecklandet av KOTOR 3.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar