facebook_pixel
Asssassin’s Creed-dlc ignorerar homosexuella spelarkaraktärer, Ubisoft ber om ursäkt

Asssassin’s Creed-dlc ignorerar homosexuella spelarkaraktärer, Ubisoft ber om ursäkt

Innan lanseringen pratade sig Ubisoft varma om spelarens romansmöjligheter i Assassin’s Creed Odyssey – oavsett om du spelade som Kassandra eller Alexios kunde du ragga upp både kvinnor och män (även om relationerna i sig var rätt ytliga) men tyvärr har Ubisoft ignorerat det här i det senaste dlc:t.

Tillägget i fråga heter Legacy of the First Blade Part 2 – Shadow Heritage, under vilket du som spelare inleder en relation som resulterar i ett barn. Med andra ord blir din homosexuella Alexios eller Kassandra hetero (eller åtminstone bi) utan spelarens inflytande, vilket givetvis väckt en hel del ilska, inte minst av LBGTQ-communityt.

Ubisoft har sedan dess delat med sig av en ursäkt (som du kan läsa i dess helhet hos VG247) där de bortförklarar kontroversen genom att fastslå att “Alexios/Kasandra insåg deras egna dödlighet” och därför kände “begäret och plikten att föra vidare deras viktiga blodslinje”. Ubisofts mål var att låta spelaren “välja mellan att utilitaristiskt säkerställa blodslinjens fortsatta levnad eller inleda en romantisk relation”.

Man ber således om ursäkt för att det här inte framgick tillräckligt tydligt i själva spelet, och försäkrar oss om att “man inte kommer tvingas fortsätta några långvariga romantiska relationer om man inte vill det” i framtida dlc-material. Samtidigt utlovar man också bättringar i framtiden, i syfte att låta “spelarens val i Assassin’s Creed Odyssey bäras vidare genom dlc-innehållet, så att du kan vara sann mot den karaktär du förkroppsligat”.

Här en trailer för det nya dlc-materialet till Assassin’s Creed Odyssey.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar